България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новите джаз музиканти у нас - както ни очаква на концерта "Back to the Roots"

"Музиката е път, който върви с доста знания, обща култура, образование и опит", каза Велислав Стоянов

08.02.2022 | 09:55 Редактор: Жаклина Иванова

Шестото издание на проекта "Биг бенд джаз академия" - "Back to the Roots" представя новата генерация талантливи български джаз музиканти. На 17 февруари на диригентския пулт ще застане един от най-изявените джаз музиканти в България - Велислав Стоянов.

"Това е едно много хубаво предизвикателство за мен. "Биг бенд джаз академия" е една от страхотните инициативи на Тони Дончев, с която иска да промени лицето на БНР. Тони направи една чудесна серия концерти с музиканти, аранжори и композитори, които оформят музикалния облик на Европа и САЩ", сподели Стоянов в ефира на "България сутрин".

Той обясни, че на концерта ще бъдат представени едни от най-изявените ученици, както и че в програмата са включени аранжименти на едно от най-големите имена. А публиката ще чуе правени вече аранжименти на Александър Бръзицов.

"Ще има 4 вокалиста от академията, 4 инструменталиста, както и моята първородна дъщеря", каза още музикантът пред Bulgaria ON AIR.

Стоянов е на мнение, че съвременният музикален свят е много цветен и дигитален.

"Може да чуеш артисти, развили се само пред компютъра си, които обаче да получат страхотна слава. Музиката е път, който върви с доста знания, обща култура, образование и опит. Ако искаш да се развиваш като сериозен артист, това, което ти трябва, освен познанията, са различните видове сцени", обясни гостът в студиото.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК